Blomsterhonning, 3 kg, økologisk
Tilgjengelighet På lager
Vegetar
Økologisk
Proteinrik
Produktbeskrivelse
Siden honning er et naturprodukt kan smak, farge og konsistens variere for hver produksjon.
BRUK
Honning kan du bruke som søtningsmiddel i det meste der du ellers ville brukt sukker.
HELSE OG NÆRINGSSTOFFER
Honning inneholder flavonoider, gode bakterier og antioksidanter.
KRYSTALLISERING
Honning er flytende når den hentes ut fra bikuber, men de fleste sortene krystalliserer med tiden. Honning består av sukker, vann, vitaminer, mineraler og enzymer. Etter hvert begynner sukkeret å absorbere vannet. Det gjør at honningen blir fast og kornete. Noen honningsorter absorberer vann veldig raskt, andre bruker lengre tid. Dette er en helt naturlig prosess og et godt tegn som viser at honningen er ekte og ubehandlet.
Krystallisering er honningens egen måte å bevare kvalitet, næringsstoffer og smak på.
HVORDAN BLIR HONNING FLYTENDE IGJEN
Krystallisert honning har ofte en sterkere smak enn flytende, men dersom du ønsker at den blir flytende igjen fyller du honningen i en kopp for eksempel og setter koppen i varmt vann. OBS; vannet må ikke bli varmere enn 45°C. Rør honningen slik at varmen fordeler seg. Etterhvert vil krystallene brytes ned og honningen blir flytende igjen.