Norganic har i forbindelse med jule- og nyttårshøytidene noe avvikende åpningstider og tilsvarende avvik i fremføring og distribusjon av vareleveringer i denne perioden. Vår kundeservice holder stengt 24. desember, 25. desember og 26. desember, samt 31.desember og 1.januar.  

Akasiehonning, 350 g, økologisk

Akasiehonning har en mild blomstersmak og et lavere sukroseinnhold.

Tilgjengelighet På lager

Antall pr kolli: 8
Varenummer: 2725
Best before: 10/12/2025
Produsert: Bulgaria

Vegetar

Økologisk

Proteinrik

Produktbeskrivelse

Akasiehonning kommer fra bier som samler inn honning fra trær fra Akasieslekten. Disse trærne stammer fra Afrika, men vokser nå over hele verden. Akasiehonningen har en mild blomstersmak som kan variere alt etter hvor i verden den kommer fra.

Akasiehonningen holder seg flytende lengre enn vanlig honning. Den har et høyt fruktosenivå og et lavere sukroseinnhold. Derfor er den ofte foretrukket av diabetikere. Andre foretrekker den framfor vanlig honning på grunn av den milde smaken. Noen mener at du ikke skal bruke honningen i kokende vann, for da mister den sine egenskaper. Det er bedre å ha den i lunkent vann, ha den som pålegg på brødet, ha den i yoghurt eller rett og slett ta en skje med honning rett fra flaska.

Laget av honning fra Bulgaria og Romania.

KRYSTALLISERING
Honning er flytende når den hentes ut fra bikuber, men de fleste sortene krystalliserer med tiden. Honning består av sukker, vann, vitaminer, mineraler og enzymer. Etter hvert begynner sukkeret å absorbere vannet. Det gjør at honningen blir fast og kornete. Noen honningsorter absorberer vann veldig raskt, andre bruker lengre tid. Dette er en helt naturlig prosess og et godt tegn som viser at honningen er ekte og ubehandlet.
Krystallisering er honningens egen måte å bevare kvalitet, næringsstoffer og smak på.

HVORDAN BLIR HONNING FLYTENDE IGJEN
Krystallisert honning har ofte en sterkere smak enn flytende, men dersom du ønsker at den blir flytende igjen fyller du honningen i en kopp for eksempel og setter koppen i varmt vann. OBS; vannet må ikke bli varmere enn 45°C. Rør honningen slik at varmen fordeler seg. Etterhvert vil krystallene brytes ned og honningen blir flytende igjen.

NB
Leverandøren har gått over til bruk av resirkulerte plastflasker som gjør at noen flasker er litt blå-/grønnaktige og ikke like gjennomsiktige som tidligere. Dessuten kan det forekomme små sorte prikker i selve plasten som kan oppstå under resirkuleringsprosessen. Selve produktet er like bra som før.

Ingredienser

Akasiehonning* *økologisk

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 1420.0 KJ / 340.0 kcal
Fett 0.0
-- Mettet fett 0.0
Karbohydrater 83.0
-- Herav Sukkerarter 83.0
Protein 0.0
Salt 0.0