Speltmel, sammalt, 1 kg, økologisk, Godt Brød
Tilgjengelighet På lager
Vegetar
Vegan
Fiberrik
Økologisk
Proteinrik
Produktbeskrivelse
Spelt er et urkorn og har sitt opphav fra Enkorn og Emmer. Kornet stammer fra Midtøsten og har vært dyrket i Norge siden steinalderen.
Spelt er en lite foredlet kornart. Den har et høyere innhold av protein og enkelte mineraler i forhold til vanlig hvete. Gluten i spelt er svakt og det kan være en årsak til at noen mennesker opplever en bedre fordøyelse av brød bakt på spelt.
Brød bakt på spelt blir lett og luftig, rikt på smak, og sammalt mel har masse gode næringsstoffer.
BRUK
En speltdeig kan med fordel eltes noe lengre enn en hvetedeig. Stek den løse deigen i form.
Spelt kan erstatte hvete i brød, kaker, pizza, grøt, vafler, jevning og mer.
HELSE OG NÆRINGSSTOFFER
Spelt inneholder litt mer protein, fett og fiber enn vanlig hvete, samt mye vitamin B17. Proteinene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som trengs i kroppen.
Ingredienser
Oppbevaring : Tørt og kjølig.