Speltflak, 25 kg, økologisk

Spelt er et urkorn med opphav fra enkorn og emmer. Kornet stammer fra Midtøsten og har vært dyrket i Norge siden steinalderen.

Tilgjengelighet På lager

Varenummer: 1229
Best før: 19/09/2025
Produsert: Tyskland

Vegetar

Vegan

Fiberrik

Økologisk

Proteinrik

Produktbeskrivelse

Spelt har et høyere innhold av protein og enkelte mineraler i forhold til vanlig hvete.

BRUK
Speltflak passer godt i müsli og til grøt. Du kan også bruke de i brøddeig. Gir en nøtteaktig smak.

HELSE OG NÆRINGSSTOFFER
Spelt inneholder litt mer protein, fett og fiber enn vanlig hvete, samt mye vitamin B17. Proteinene i spelt inneholder alle de ni essensielle aminosyrene som trengs i kroppen.

Ingredienser

Speltflak* *økologisk

Oppbevaring : Tørt og kjølig.

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 1465.0 KJ / 349.0 kcal
Fett 2.5 g
-- Mettet fett 0.2 g
Karbohydrater 64.0 g
-- Herav Sukkerarter 0.9 g
Fiber 8.4 g
Protein 12.5 g
Salt 0.0075 g