Rugflak, 25 kg, økologisk

Rug er en sunn og mineralrik kornsort. Den gir brødet en fyldig og saftig smak.

Tilgjengelighet På lager

Varenummer: 1209
Best før: 02/10/2025
Produsert:

Vegan

Fiberrik

Økologisk

Proteinrik

Produktbeskrivelse

BRUK
Rug brukes i ulike typer bakverk.

Siden proteinet i rug har dårlig bakeevne blir brød bakt med rug ofte tunge og kompakte. Derfor bruker en ofte surdeigmetoden når en baker rugbrød. Det gjør brødet luftigere. Brød bakt med rug blir saftig, og det holder seg lengre.

VITAMINER OG MINERALER
Rug er rik på kostfiber, vitamin E og B, magnesium, mangan, kobber, fosfor og silisium og har en lav glykemisk indeks.

Ingredienser

Rugflak* *økologisk

Oppbevaring : Tørt og kjølig.

Næringsinnhold (per 100 g/ml)

Energi 1245.0 KJ / 297.0 kcal
Fett 1.7 g
-- Mettet fett 0.2 g
Karbohydrater 60.1 g
-- Herav Sukkerarter 1.0 g
Fiber 13.3 g
Protein 9.0 g
Salt 0.01 g