Røde kidneybønner, 600 g, økologisk, Manna
Tilgjengelighet På lager
Vegetar
Vegan
Fiberrik
Økologisk
Proteinrik
Produktbeskrivelse
BRUK
Bønner passer godt til supper, salater, stuing, gryteretter, i risen eller couscousen.
NÆRINGSSTOFFER OG HELSE
Kidneybønner er en god kilde til protein, kostfiber og flere vitaminer og mineraler, for eksempel molybden, folat, jern, kobber, mangan, kalium, vitamin K1 og fosfor.
TILBEREDNING
Bløtlegges før bruk, gjerne natten over (10-12 timer). Bønner inneholder stoffer som kan gi magesmerter dersom de ikke bløtlegges først. Ved bløtlegging forsvinner disse stoffene ut i vannet. og vannet skal derfor ikke brukkes.
Utvannede bønner skylles og legges i kaldt vann når de skal kokes. Beregn dobbelt så mye vann som bønner. Volumet på tørkede bønner dobler seg ved bløtlegging.
Ingredienser
Oppbevaring : Tørt og kjølig.