Kikerter, 700 g, økologisk, Manna
Tilgjengelighet På lager
Vegetar
Vegan
Fiberrik
Økologisk
Proteinrik
Produktbeskrivelse
Kikerter er en sunn råvare du med fordel kan spise mer av. Får du luft i magen av den, kan du starte med små mengder og øke etterhvert. Da tilpasser magen seg denne matvaren.
Kikerter inneholder fem ganger så mye protein som poteter og fire ganger så mye fiber. De gir en lav blodsukkerstigning.
Kombiner gjerne kikerter med C-vitaminrik mat for å få god utnyttelse av mineralinnholdet.
VITAMINER OG MINERALER
Kikerter er rike på folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan.
BRUK
Kikerter brukes i salater, stuinger, supper og gryteretter. I indisk matlaging males kikertene til mel, kjent som besan, brukes som falafel, og andre matretter som farinata, hummus eller bare som snacks.
TILBEREDNING
Bløtlegg kikertene før bruk, gjerne over natten (10-12 timer). Bruk minst dobbelt så mye kaldt vann som kikerter. Skyll kikertene etter bløtlegging og kok de i ca. 60 minutter. Volumet dobler seg ved bløtlegging. Dersom du har mye igjen før koking kan du med fordel fryse resterende kikerter ned til neste gang du skal bruke dem i maten.
Ingredienser
Oppbevaring : Tørt og kjølig.