Brødmiks, fullkorn, 10 kg, økologisk, Manna
Utsolgt
Vegetar
Vegan
Fiberrik
Økologisk
Proteinrik
Produktbeskrivelse
TILBEREDNING
Tøm 1 kg av posens innhold i bakebollen for å bake 2 brød eller 24 rundstykker:
Tilsett 1 pakke fersk gjær (50g) eller 1 pakke tørrgjær og 8 dl godt lunkent vann (38-40°C). Tilsett gjerne 10 g salt hvis ønskelig. Rør alle ingrediensene godt sammen for hånd eller i maskin. La deigen hvile i 20 min. Hell deigen over i 2 smurte brødformer på ca. 1,5 liter (22 x 11 cm). La brødene heve tildekket på et lunt sted til de har fått dobbel størrelse, ca. 45-60 min.
Sett brødene i ovnen på nederste rille ved 250°C, senk temperaturen til 200°C og stek i ca. 30 min. avhengig av ovn. Ta brødene ut av formen og avkjøl på rist.
Tips
Ønsker du sprø skorpe kan du pensle brødene med vann før steking. Pynt gjerne med havregryn, eller strø litt grovt mel over brødene som dekor. Du kan også redusere mengden gjær ved å øke hevetiden, da vil det utvikle seg mer smak i brødet.
Ingredienser
Oppbevaring : Tørt og kjølig.