Økologisk grossist for hele Norge

Om oss

Norganic ble etablert i 2002 av Tore Breiland, og en av tankene var å bidra til å ivareta jordas mangfold og ressurser ved å importere økologiske produkter fra mindre kooperativer og produsenter rundt om i hele verden, og å støtte driften av økologisk produksjon og økonomisk vekst. Flere av produsentene våre har vi  besøkt. Dette gjorde og gjør vi for å kvalitetssikre produktene og produksjonen, noe som resulterte i gode og lange relasjoner.

Siden starten har Norganic hatt kunder i flere forskjellige kategorier.  Butikker, skoler, barnehager, bakerier, serveringsbedrifter, produksjonsbedrifter i alle størrelser har etter hvert funnet frem til oss som sin hovedleverandør av økologiske produkter.

 

Starten vår

De to første årene var kundene våre lokale dagligvarebutikker og helsekostforretninger, og etter et par år bidro produksjonsbedrifter av økologisk mat til en stadig større del av vår omsetning.  Særlig ingredienser til bakerier ble en stor og viktig del av Norganic.  Leveransene ble etter hvert fraktet til kunder over hele Norge.

Stor vekst og lønnsom drift gjorde etter hvert at Norganic ble kåret til gasellebedrift flere år på rad. Første gang var i 2010. Så fortsatte det i 2011, 2014, 2015, 2016 og 2017.

 

Kåret til årets økologiske leverandør

I 2013 fikk vi prisen som Årets økologiske leverandør i Norge. Juryens begrunnelse var at Norganic har hatt en betydelig innvirkning på veksten i salget av økologiske varer i landet gjennom profesjonelle produktleveranser av norske, så vel som utenlandske varer.

 
 
Stort vareutvalg

Norganic sitt fokus har fra starten av vært å bygge en solid bedrift stein for stein. Vareutvalget ble stadig utvidet og omsetningen økte. Norganic har flere ganger måtte flytte til større lokaler, og i 2014 etablerte vi oss i et eget tilpasset kontor- og lagerbygg i Klepp kommune.

I dag har Norganic moderne og effektive drifts- og administrasjonssystemer.  Dette er løsninger som også kommer våre kunder til gode ved brukervennlige nettbutikker og rask distribusjon.

Et av de mest populære varemerkene innen økologisk mat er Manna. Dette er Norganics eget varemerke.  Manna blir utviklet og produsert sammen med lokale samarbeidspartnere. En betydelig del av produksjonen av Manna-produktene blir gjort hos Sandnes Pro-Service som er en produksjonsbedrift med fokus på å skape muligheter uavhengig av forutsetninger.

Kortreiste produkter har hatt mye fokus i Norge, men dessverre er den økologiske produksjonen i Norge så lav at det ikke lar seg gjøre å basere seg kun på norske råvarer. Transport og miljøregnskap er derfor et viktig fokusområde hos oss.

I 2017 ble Norganic selv Miljøfyrtårn sertifisert.

Miljø er viktig. Et viktig fokusområde for oss er reduksjon av avfall. Alt vi importerer av mat har en verdi, både miljø- og prismessig. Maten har brukt store ressurser på å gro frem og bli transportert til oss. Det gjøres derfor nøye vurderinger i forhold til bruk av emballasje og innhold.  Vi tar hensyn til holdbarhet av produktene, samt at vi ønsker minst mulig CO2 avtrykk på miljøet.

Så langt det lar seg gjøre, prøver vi å gjenbruke materialene vi henter inn. Avfallet sorteres, paller leveres til gjenbruk og vi prøver å kaste minst mulig mat. Mattrygghet kommer alltid først. Derfor følger vi strenge regler slik at våre lokaler, mat og emballasje står i henhold til regelverket. Du skal kunne stole på maten du får levert fra oss.

 

Lyst til å bli bedre kjent med oss?

Fokus på varer uten sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer øker. Flere forbrukere finner ut at det ikke er likegyldig hva de putter i seg. Kroppen trenger viktige vitaminer og mineraler for å fungere optimalt. Stadig flere ønsker samtidig å ta vare på miljøet ved å kjøpe økologiske varer.

Vi i Norganic er glade for denne utviklingen – og du er velkommen til å samarbeide med oss, enten som leverandør eller kunde.  Ikke nøl med å kontakte oss om det er noe du lurer på.

Vi i Norganic elsker jobben vår!  Vi brenner for en bedre økologisk hverdag for alle, og vi ønsker at flere skal dele dette med oss. Nære og gode relasjoner til våre kunder og leverandører er viktig for oss, og vi vil alltid strebe etter å gjøre det lille ekstra.